STRAUSS, BERG & SCHOENBERG: SONGS

Label LINN RECORDS
Sku 0000656CKD
EAN 691062065627

€23,99

Incl. btw

  • In backorder
  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

Lucy Crowe maakt haar Linn-recitaldebuut met een programma van liederen van Berg, Richard Strauss en Schönberg, waarin perfect naar voren komt waarom zij bekend staat als een van de toonaangevende lyrische sopranen van haar generatie.

Lucy wordt bijgestaan door pianiste Anna Tilbrook, met wie ze een bijna symbolische band heeft gesmeed gedurende een twintigjarige professionele samenwerking, die talrijke optredens in Wigmore en Queen Elizabeth Halls (Londen) en Carnegie Hall (New York) omvatte.

Het programma omvat zowel het begin als het einde van Strauss' wonderbaarlijke carrière als componist, met vijf liederen uit zijn eerste gepubliceerde reeks Acht Gedichte aus Letzte Blätter en zijn postuum gepubliceerde zwanenzang van sublieme schoonheid, Vier letzte Lieder. Bergs Sieben frühe Lieder zijn mijlpaalcomposities die verwijzen naar de laatromantische wereld van Strauss; ze staan naast Vier Lieder van Bergs mentor Schönberg, waarvan de post-Wagneriaanse chromatiek wijst op de latere stijl van de componist. Na hun uitvoering in Wigmore Hall in juni 2020 schreef The Guardian: "Bergs Zeven vroege liederen passen Crowe ongewoon goed, met haar voortreffelijke toon, kieskeurig gevoel voor lijn, en ingetogen maar veelzeggende manier met woorden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Je beoordeling toevoegen

Fragmenten beluisteren