Martynov: Utopia

London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski

Componist Vladimir Martynov
Label LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA
Aantal 1
Sku 9676032125361
EAN 5060096760320

€14,99

Incl. btw

  • Nabestelling
  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

Dit is de wereldpremière opname van Vladimir Martynovs Utopia Symfonie. Het is een bewerking van zijn symfonie uit 2005, oorspronkelijk getiteld Singapore: Een geopolitiek Utopia. Het werd opgenomen in aanwezigheid van de componist in Abbey Road in november 2019.

De Symfonie werd geschreven om Singapore te vieren en werd oorspronkelijk in 2004 geschreven in opdracht van de voormalige ambassadeur in Rusland, Michael Tay. Het libretto is aangepast aan passages uit de Tao Te Ching en probeert het concept van de utopie opnieuw te verbeelden.

Vladimir Martynov komt uit de Russische avant-garde van de jaren zeventig en zijn muzikale stijl versmelt elementen van het Amerikaanse minimalisme met het Russisch-orthodoxe gezang, wat perfect tot uiting komt in deze symfonie.

Het London Philharmonic Orchestra heeft een sterke reputatie voor het uitvoeren van muziek van hedendaagse componisten. Het orkest bracht in 2009 de wereldpremière van Martynovs opera Vita Nuova uit. Andere hedendaagse werken op het LPO Label zijn de Sky Arts Award-winnende première-uitvoering van Julian Anderson's The Discovery of Heaven, Jennifer Higdon's Percussion Concerto (waarvan de opname werd opgenomen in de Library of Congress Recording Registry voor 2019) en de wereldpremièreproductie van Ravi Shankar's opera Sukanya.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Uw review toevoegen

Fragmenten beluisteren