LES ÉLÉMENTS. Tempêtes, Orages & Fêtes Marines 1674 – 1764

Jordi Savall, Le Concert des Nations

Componist Diverse Componisten
Label Alia Vox
Aantal 1
Sku 080991481557
EAN 8435408099141

€22,99

Incl. btw

  • In backorder
  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

In de 18e eeuw specialiseerden Europese musici - vooral de Fransen - zich in de schilderkunst in muziek. Jean-Féry Rebel, die zijn bedoeling uitdrukt , stelt in zijn voorwoord bij Les Élements dat "de lucht wordt 'geschilderd' door noten gevolgd door cadansen gevormd door kleine fluiten." Dus laten we het woord over aan onze muzikale "schilders", die in dit concertprogramma - live opgenomen op het Fontfreda-festival - Matthew Locke, Marin Marais, Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau en Jean-Féry zullen zijn. Rebel.

Precies, het eerste deel van deze opname (CD1) beginnen we symbolisch met de bijzondere en verrassende “representatie van chaos”, die laatstgenoemde componist in 1737 introduceerde in zijn ballet Les Élements . Het eerste deel van dit beschrijvende en symbolische programma wordt dan vervolledigd met toneelmuziek gecomponeerd door Matthew Locke voor het toneelstuk The Tempest , alvorens te eindigen met een van de beroemdste Tempesta di mare van Antonio Vivaldi, voor blokfluit en strijkers in F majeur ( RV 433, opus 10 nr. 1).

Het tweede deel van het concert (CD2) opent met fragmenten uit de tragedie in de muziek Alcione van Marin Marais, gevolgd door de beroemde suite Wassermusik Hamburger Ebb und Fluth van G. Ph. Telemann. We zullen dit florilegi sluiten met een selectie van onweer, donder, aardbevingen en contra-danst gecomponeerd door Jean-Philippe Rameau voor de opera Les Indes Galantes , Hippolyt, Zoroaster en Les Boréades.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Je beoordeling toevoegen

Fragmenten beluisteren