Le Plaintif

Cordevento, Erik Bosgraaf

Componist Marin Marais Michel Pignolet De Monteclair Philidor,Francois-Andre Dornel,Louis-Antoine Hotteterre,Jacques-Martin
Label Brilliant Classics
Aantal 1
Sku 95694
EAN 5028421956947

€9,99

Incl. btw

  • In backorder
  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

Een intrigerend conceptalbum van Cordevento, met een selectie van intense, droevige Franse instrumentale muziek uit de late 17e tot vroege 18e eeuw.
De esthetiek van het verdriet is zo krachtig dat zelfs instrumentale muziek haar charme niet kan weerstaan. Niet alleen 'gespecialiseerde' muziekvormen (zoals de plainte en de tombeau), maar ook meer gangbare (preludes, allemandes, sarabandes, passacailles e.a.) zijn in staat om een droevige en treurige stemming uit te drukken, door een combinatie van expressieve stijlelementen zoals langzame tempo's, kleine modi, een wijdverbreid gebruik van dissonanten en atypische harmonische progressies, een aanzienlijke mate van chromatiek, en ruime melodische gebaren. Hier worden werken gepresenteerd van Marais, Hotteterre, Philidor, Montéclair, D'Anglebert en Dornel, gespeeld door Cordevento, bestaande uit Erik Bosgraaf (blokfluit), Robert Smith (diskant viola da gamba), Izhar Elias (barokgitaar), Israel Golani (theorbe) en Alessandro Pianu (klavecimbel).
De vorige opnames van Cordevento werden met enthousiaste kritieken ontvangen en bevatten werk van Vivaldi, Telemann, Bach en het conceptalbum La Monarcha.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Je beoordeling toevoegen

Fragmenten beluisteren