BRABANT 1653

Holland Baroque

Componist Diverse Componisten
Aantal 1
Sku 0086895PTC
EAN 827949089565

€23,99

Incl. btw

  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

Al jarenlang breken Tineke en Judith Steenbrink een lans voor de muziek van Benedictus à Sancto Josepho (1642-1716), ofwel Benedictus Buns uit Boxmeer, letterlijk op een steenworp van hun geboorteplek.

Judith: ‘Het in kaart brengen van je eigen muzikale landschap is ontzettend spannend. In Nederland denken we dat er behalve Sweelinck een muzikaal moeras was in de 17de eeuw. Wij zijn geraakt door de eigenheid en zeggingskracht van dit Noord-Brabantse repertoire.

’Tineke: ‘Dit album bevat slechts een kleine greep uit een zeer omvangrijk oeuvre van Brabants monastiek repertoire. Er is nog zoveel te ontdekken. Bovendien staat 2021 in het teken van ‘Brabants Kloosterjaar’. Veel kloosters vieren hun eeuwenoud jubileum. Wij van Holland Baroque zullen daar onze muzikale bijdrage aan leveren. Het is belangrijk deze muziek opnieuw te laten horen.’

(…) ‘De Brabantse componisten tonen een breed gevoelsleven in hun stukken, die bezinning en vrome nederigheid verwoorden maar ook hoop en genot. (…) ‘Alles van waarde is niet alleen weerloos, maar ligt vaak vlak onder onze neus.’ (Joost Galema, NRC 20-12-20)

Wellicht wat onverwacht op dit album is het ‘Ave Maria’ Van Herman Finkers. Wij waren benieuwd hoe een stuk Finkers, tegenwoordig ook bekend om zijn initiatieven rondom het levend houden van katholieke tradities, zou klinken naast zijn 17e-eeuwse collegae.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Je beoordeling toevoegen

Fragmenten beluisteren