A playlist for Rembrandt

Aeolus, Bob Van Asperen, clavecimbel, Rembrandt

Componist
Aantal 1
Sku 0010164AE
EAN 4026798101640

€19,99

Incl. btw

  • In backorder
  • Voor de mooiste klassieke muziek...
  • ....ga je naar KLASSIEK.NL
  • Gratis verzending vanaf € 25,00
  • Passie voor klassieke muziek!

Beschrijving

De muzikale zijde van de grote Nederlandse barokschilder Rembrandt van Rijn was dé inspiratie voor de cd. Op de cd staat nl. muziek die Rembrandt met grote zekerheid, in zijn omgeving had kunnen horen. 

De opname vond plaats in het Rijksmuseum Amsterdam, waar veel van Rembrandts belangrijkste meesterwerken te bewonderen zijn. Daar werden op het uniek Petrus Joanne Couchet-klavecimbel, dat ook tot de collectie van het Rijksmuseum behoort, de werken uitgevoerd. 

Het Rijksmuseum beschikt nl. ook over een heel bijzondere collectie van om en bij de 500 historische muziekinstrumenten. Deze collectie wordt momenteel in het Rijksmuseum getoond. De instrumenten vertellen niet alleen een historisch verhaal over muziek door de eeuwen heen, maar zijn ook veelal prachtig gedecoreerd met o.a. ivoor, glas of beschilderingen. Petrus Couchet behoorde tot de beroemde Antwerpse klavecimbelbouwersfamilie Ruckers. Joannes Ruckers (1578-1642), zoon van Hans Ruckers, werkte onder meer voor de aartshertogen Albrecht en Isabella. In 1627 kwam zijn neef Joannes Couchet bij hem werken.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Je beoordeling toevoegen

Fragmenten beluisteren