Privacybeleid

Welke persoonsgegevens verwerkt Klassiek.nl?

Klassiek.nl kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u producten bestelt en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website, in de chat of per e-mail aan Klassiek.nl verstrekt. Klassiek.nl kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

- Uw voor(letter)- en achternaam

- (Eventueel) vanuit welke regio/provincie u bestelt

- Uw factuuradres en factuurpostcode

- (Eventueel) een afwijkend afzendadres en afzendpostcode

- Uw telefoonnummer

- Uw e-mailadres

- Uw IP-adres

- Uw betaalgegevens bij betaling via IDEAL

Doeleinden

Wij gebruiken uw persoonlijke informatie voor:

- Het verwerken van uw bestelling, betaling en verzending. Wanneer wij geen factuuradres en factuurpostcode (en eventueel afwijkend afleveradres en afleverpostcode) ontvangen, zijn wij niet in staat uw bestelling te verwerken. Een e-mailadres is noodzakelijk voor het verzenden van de bestelbevestiging.

- Wanneer er zich problemen voordoen met uw bestelling, kunnen wij uw e-mailadres of telefoonnummer gebruiken om contact met u op te nemen. Mochten deze gegevens niet bij ons bekend zijn, dan zouden wij u niet op de hoogte kunnen brengen van deze wijzigingen.

- Het opslaan van uw gegevens in uw account. In uw account op Klassiek.nl slaan we uw naam, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres op. Door dit op te slaan hoeft u, wanneer u ingelogd bent, dit bij een eventuele nieuwe bestelling niet opnieuw in te vullen. In dit account kunt u ook uw eerdere bestellingen raadplegen.

- We kunnen uw e-mailadres gebruiken voor het versturen van wekelijkse e- mail nieuwsbrieven. U kunt zich gemakkelijk afmelden voor het ontvangen van e-mail nieuwsbrieven door gebruik te maken van de uitschrijflink onderaan elke e-mailnieuwsbrief.

- Het uitvoeren van onze klantenservice. Bij vragen over uw bestelling kunnen wij uw gegevens raadplegen om u te helpen. E-mails, berichten via het contactformulier en chats zullen worden bewaard om u later gemakkelijker te kunnen helpen.

- Het contact opnemen in het geval van problemen met uw bestelling, of het geven van informatie dat wij voor u belangrijk achten.

Hoelang Klassiek.nl uw gegevens bewaart

Klassiek.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Uw gegevens worden niet langer dan een jaar bewaard indien er geen overeenkomst met u tot stand komt.

Delen van gegevens met derden

Klassiek.nl deelt uw gegevens met derden wanneer dit strikt noodzakelijk is. Echter, wij zullen nooit uw gegevens verkopen of delen met marketingorganisaties. Wij kunnen uw gegevens delen met:

- Sisow, onze betaaldienst, waardoor het mogelijk is om een betaling te doen via onze website.

- PostNL, voor de verzending van onze producten. Het is hierbij noodzakelijk uw naam, afleveradres en afleverpostcode te delen.

- MailChimp, om e-mailnieuwsbrieven te maken en te verzenden. Wij delen alleen uw e-mailadres met dit bedrijf. MailChimp zal nooit dit e-mailadres gebruiken voor eigendoeleinden. De servers van MailChimp zijn gesitueerd in de Verenigde Staten. MailChimp werkt volledig volgens de AVG/GDPR-wetgeving. Met dit bedrijf hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten.

- AdCrowd, ons retargetingplatform. Het versturen van uw IP-adres is hierbij nodig zodat relevante advertenties aan u getoond kunnen worden.

- Zendesk, waarbij het versturen van uw IP-adres noodzakelijk is om via de chatfunctie met u te kunnen praten.

- Magento, het platform waar onze webshop op gebouwd is. In dit platform zullen alle persoonlijke gegevens opgeslagen worden. Magento zal echt nooit uw gegevens gebruiken, voor welk doel dan ook. Met dit bedrijf hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Google Analytics

Om inzicht te krijgen in hoe onze website wordt gebruikt, maken wij gebruik van Google Analytics. Met dit bedrijf hebben we op 26 maart 2018 een bewerkersovereenkomst afgesloten. Alle gegevens die we met behulp van Google Analytics verzamelen zijn anoniem en versleuteld. Niets van deze gegevens kan herleid worden naar individuen. Daarnaast delen we geen enkele gegevens met Google.

Wij hebben de stappen zoals aangeraden door de Autoriteit Persoonsgegevens gevolgd, en ons Google Analytics-account volledig privacy vriendelijk ingericht. Daarom zal de cookie van Google nog steeds worden geladen.

In kaart brengen van websitebezoek

Op de website van Klassiek.nl worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website en worden gebruikt om te bepalen of u niet eerder gebruik gemaakt heeft van kortingscodes.

Gegevens van bezoekers jonger dan 16 jaar

Klassiek.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Echter, het is wel mogelijk voor hen om, met toestemming van ouder of voogd, een bestelling te plaatsen. Helaas kunnen wij niet controleren of iemand ouder is dan 16 jaar – dit zou afbreuk doen aan de privacy van alle bezoekers. Mocht u in de veronderstelling zijn dat wij zonder toestemming gegevens hebben verzameld van een bezoeker jonger dan 16 jaar, neem dan contact op met info@klassiek.nl. Wij zullen dan deze gegevens verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Natuurlijk heeft u het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@klassiek.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek door u is ingediend, vragen wij u een kopie van uw legitimatie mee te sturen. Houd u er rekening mee uw pasfoto, burgerservicenummer (BSN), geboortedatum en documentnummer zwart te markeren? Zo kunnen we ook in deze stap uw privacy garanderen. We zullen zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Beveiliging

Klassiek.nl neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Klassiek.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Daarnaast is de toegang tot uw gegevens beveiligd door middel van verschillende technische en organisatorische maatregelen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Klassiek.nl verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via info@klassiek.nl. Daarnaast heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.