Hyperion 1498 Artikelen in deze categorie

Hyperion Records, opgericht in 1980, is een onafhankelijk Brits klassiek label gevestigd in Londen. De missie van Hyperion Records is het presenteren van hoogwaardige opnamen van muziek, muziek van alle stijlen en uit alle perioden, van de twaalfde eeuw tot en met de eenentwintigste eeuw. ‘Toewijding’ is een belangrijk begrip voor Hyperion Records!

Het succes van Hyperion Records kan zowel worden bepaald door het aantal artiesten dat voor het label heeft opgenomen, als door het aantal onderscheidingen* die hun albums hebben ontvangen (*Gramophone Awards, Diapasons d'Or en de Preis der Deutschen Schallplattenkritik). De catalogus bestaat uit meer dan 2000 opnamen!

Hyperion was een van de titanen van de Griekse mythologie: hij was de vader van de zon en de muzen, de beschermgeesten van de kunsten. In de loop van onze geschiedenis is Hyperion niet alleen synoniem geworden met kwaliteit, maar ook met de vele onontdekte schatten binnen de klassieke muziek. Hyperion Records verdedigt het werk van minder bekende componisten zoals Bantock, Hildegard of Bingen en Françaix; brengt verborgen parels uit van onder andere componisten als Mompou, Zelenka en Coleridge-Taylor en bracht epische series uit: De Complete Pianomuziek van Franz Liszt, De Complete Liederen van Franz Schubert en The Romantic Piano Concerto. Er is echter nog steeds een onnoemelijke schat aan klassieke muziek die wacht om ontdekt te worden. Hyperion hoopt degene te zijn die het naar u brengt.